Предотвратяване на уязвимост в WordPress сайтовете

wordpress-security-release-w620

На 6 януари 2016 г. официално беше оповестена уязвимост на системата за управление на съдържание WordPress, която касае версия 4.4 и всички версии преди нея. Това излага на риск от евентуални хакерски атаки всички WordPress сайтовете, разработени преди 6 януари. Проблемът е значителен, тъй като WordPress е най-популярният CMS и се използва от над 25% от всички уеб сайтове.

Решението на този проблем има и то е в ъпдейт на платформата до актуалната в момента версия 4.4.1. В тази връзка екипът на Уеб Моушън предприе незабавни мерки за информиране на клиентите и актуализиране на WordPress сайтовете.

Ако уеб сайтът Ви не е актуализиран до последната версия, Ви препоръчваме да инсталирате обновлението. В случай, че имате множество модули или уеб сайтът не е актуализиран скоро, е препоръчително ъпдейтът да се инсталира от програмист, който да тества съвместимостта на модулите, да ги обнови до последните им версии, и ако е необходимо – да ги преработи. Ако не актуализирате до версия 4.4.1, рискувате сайтът Ви да стане жертва на хакерска атака.

За предотвратяване на проблема, може да разчитате на експертите на Уеб Моушън, които ще намерите на тел. 02 / 483 56 14, 088/ 5 115 875 или на имейл office@webmotion.bg.4.4.1-UPDATE-w620