Софтуерът VisagiSMile – топ 3 дентална иновация в Европа

vutreshna-article

Разработеният от екипа ни софтуер за дизайн на усмивка VisagiSMile спечели награда на престижния конкурс “1st Innovation Award”, организиран от Европейската академия по естетична стоматология (EAED). Това го позиционира като една от най-значимите дентални иновации за годината. Тридесетата поред годишна среща на EAED, на която традиционно се представят новаторски подходи в естетичната дентална медицина, се проведе в Копенхаген между 2-ри и 4-ти юни.

Тази година в нея участваха и български лектори – д-р Георги Илиев и д-р Димитър Филчев от екипа на VisagiSMile. Те представиха съвместната ни разработка – иновативния софтуер за автоматизиран дизайн на усмивка VisagiSMile.

Денталната концепция, на която се базира приложението, се изгражда вече осем години и е валидирана в над 800 клинични случая и редица научни статии. Успяхме да реализираме амбициозния софтуерен проект само за година благодарение на усилената ни работа със специалистите от VisagiSMIle – д-р Галип Гюрел (Турция), д-р Браулио Паолучи (Бразилия), д-р Георги Илиев (България), д-р Димитър Филчев (България) и зъботехника Адриано Шайдер (Бразилия).

Софтуерът изследва връзката между чертите на темперамента, лицето и хармониращата зъбна конфигурация на пациента, за да се постигнат удовлетворяващи резултати. С VisagiSMile се работи изключително лесно – процесът е автоматизиран, грешките от липса на опит или разминаване в естетичните представи на стоматолога и пациента са минимизирани.

VisagiSMile, който вече е отличен на редица международни конгреси, беше официално лансиран в края на миналата година на Sofia Dental Meeting.
Иновативните технологии и методологията му на разработка предстои да бъдат представени от техническия ни мениджър Боян Янков на научната конференция за компютърни технологии CompSysTech, която ще се проведе на 24 и 25 юни 2106 г. в Палермо. Поканата за конференцията пристигна след одобрението на научна статия за автоматизиран дизайн на усмивка, на която Боян е основен автор.

Dr. Dimitar Filtchev and Dr.Georgi Iliev with the certificate

Д-р Филчев и д-р Илиев със Сертификата

Dr.Georgi Iliev and Dr. Dimitar Filtchev at the 30th EAED Meeting in Copenhagen

Д-р Илиев и д-р Филчев по време на Конгреса

Вижте статии от някои от българските медии, които публикуваха новината за наградата на VisagiSMile:

Дентален софтуер, разработен в България е финалист в международен конкурс за иновации
Софтуерът за дигитален дизайн на усмивка VisagiSMile се класира в топ 3 на престижния конкурс на Европейската академия по естетична стоматология.“

Имате идея за разработка на иновативно уеб приложение? Ще се радваме да Ви консултираме и обменим опит! Изпратете ни запитване.