Приключи тренингът за ефективни Facebook кампании

Маркетинг мениджърът на Web Motion Ива Мишева проведе две от лекциите в Академия за онлайн бизнес, организирана от Игрите на успеха. Темите, които разгърна, бяха „Социалните мрежи в маркетинговия микс” и „Как да създадем и поддържаме успешна Facebook страница”. С помощта на примери от реални кампании, Ива представи възможностите, които социалната медия предлага за изграждане на по-голяма видимост на бранда, промотиране на бизнеса, организиране на продажби, програми за лоялност и комуникация с крайния потребител.

Ива Мишева лекция

Основният акцент в първата лекция беше изграждането на стратегия и правилното планиране на Facebook кампания, което да послужи като отправна точка за създаването на ангажиращо за потребителя съдържание. Втората лекция беше с практическа насоченост и включваше технически детайли за създаването и управлението на Facebook страница, както и за работата с програма за дизайн на атрактивни постове.

Успешна стратегия

Участниците в Академията споделиха своя опит със социалните мрежи и се включиха в брейнсторминг за планиране на Facebook кампании за няколко действащи бизнеса в сферата на туризма, изолациите, счетоводните услуги, продажбата на килими и газовите уредби. Присъстващите имаха възможност да намерят отговори на въпроси като:

  • Кои социални мрежи да включим в нашия дигитален микс?
  • Как да планираме успешно нашата Facebook кампания?
  • Какво мотивира Фейсбук потребителите да харесват, споделят и коментират?
  • Как да създадем атрактивно съдържание, което да привлича вниманието на целевата аудитория?
  • Как да правим дизайнерски постове като професионалисти?

Ива разкри, че всеки един бизнес може да се възползва от новите и постоянно променящите се предизвикателства на социалните мрежи, ако отдели необходимото внимание или се обърне към подходящ консултант в тази област.

Успешна стратегия 2

Можете да се свържете с консултантите на Уеб Моушън всеки делничен ден между 9 и 18 ч. на тел.: 02/ 483 56 14 и 088/ 5 115 875. Ще се радваме да обсъдим дигиталните възможности пред Вашия бизнес.